לוטוס דואגים לכם
למבחר מתכונים חגיגיים
לשבועות

בנופי לוטוס של חן שוקרון

לקערה בנפח 3 ליטר וקוטר 15 ס״מ

לציפוי פריך:

2 חבילות של 125 גרם ביסקוויט לוטוס שבורים גס
1/2 צנצנת (200 גרם) ממרח לוטוס
4-6 בננות בשלות פרוסות לפרוסות בעובי 1- 1/2 ס״מ

לפודינג:

6 חלמונים בגודל L
1/4 כוס (35 גרם) קורנפלור
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1/2 ליטר (2 כוסות) חלב 3%
30 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות

לקצפת:

1/2 ליטר (2 כוסות) שמנת להקצפה 38%
4 כפות (40 גרם) אבקת סוכר

מכינים פודינג:

בקערה טורפים היטב חלמונים עם סוכר וקורנפלור.
בסיר בינוני מביאים לרתיחה את החלב. יוצקים מחצית מהחלב בזרם דק לתערובת החלמונים, טורפים היטב כל הזמן. מעבירים את תערובת החלמונים לסיר ותוך כדי טריפה מתמדת מביאים לרתיחה. מנמיכים להבה וטורפים 2 דקות נוספות. מסירים מהאש ומיד מעבירים דרך מסננת דקה. מוסיפים מיד את החמאה לתערובת החמה וטורפים היטב לתערובת אחידה וחלקה.
מכסים את הקרם ישירות עם ניילון נצמד ומעבירים לקירור לשעתיים.

מרכיבים:

שמים בתחתית הקערה חבילה (125 גרם) ביסקוויט לוטוס שבור גס.
מצפים במחצית מהפודינג.
מחצית מהבננות מצמידים לדפנות הקערה את פרוסות הבננה וממלאים גם במרכז.
מקציפים את השמנת עם אבקת סוכר לקצפת יציבה, מצפים במחצית מהקצפת. מזלפים מעל מחצית מממרח הלוטוס.
חוזרים על אותן השכבות – שברי ביסקוויט, פודינג, בננות וקצפת. לבסוף מעטרים בממרח לוטוס ובשברי עוגיות.

למגוון מתכונים:

עוגת הגבינה לוטוס של קרין גורן
עוגת הגבינה לוטוס של מורן גיל
עוגת הגבינה לוטוס של רון יוחננוב
טרמיסו לוטוס של שרית נובק ״מיס פטל״
שמרים לוטוס של שרית נובק ״מיס פטל״
מיני עוגות גבינה אישיות של שרית נובק ״מיס פטל״