לוטוס דואגים לכם
למבחר מתכונים חגיגיים
לשבועות

שמרים לוטוס של שרית נובק ״מיס פטל״
מצרכים:
500 גרם קמח
8 גרם שמרים יבשים
50 גרם סוכר
2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
240 גרם (כוס) חלב
60 גרם (1/4 כוס) שמנת להקצפה
150 גרם חמאה רכה
2 חלמונים
קורט מלח
למלית:
200 גרם ממרח לוטוס
לציפוי:
מי סוכר (מרתיחים ביחד חצי כוס מים וחצי כוס סוכר עד שהסוכר נמס)
4 עוגיות לוטוס
ממרח לוטוס להגשה
הכנת הבצק:
מערבבים ביחד בקערת המיקסר קמח ושמרים מוסיפים סוכר ואבקת פודינג. מוסיפים חמאה, חלב, שמנת, חלמונים ומלח ומעבדים כ-10 דקות עם וו לישה, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (בערך שעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר)
לאחר התפחה:
מחממים תנור ל-170 מעלות. מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן של כ-30 על 50 ס”מ בעובי 1/2 ס”מ. מורחים את ממרח הלוטוס על הבצק. חותכים את הבצק לרצועות בעובי כ2-3 ס״מ. מניחים 4 רצועות אחת מעל השניה וחותכים באמצע. מכחכחים את הרצועות שנוצרו סביב עצמן ומניחים בתבנית. מניחים לתפיחה נוספת.
אופים:
מכניסים לתנור ואופים כ-25-30 דקות או עד שהמאפים מזהיבים.
מוציאים מהתנור ושופכים מי סוכר על העוגות כשהן עדיין חמות. מפוררים 4 עוגיות לוטוס ומפזרים מלמעלה.
אם רוצים – בהגשה מחממים מעט במיקרו ממרח לוטוס עד שהוא נוזלי ושופכים מעל.