לוטוס דואגים לכם
למבחר מתכונים חגיגיים
לשבועות

שמרים לוטוס של שרית נובק ״מיס פטל״

מצרכים:

500 גרם קמח
8 גרם שמרים יבשים
50 גרם סוכר
2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
240 גרם (כוס) חלב
60 גרם (1/4 כוס) שמנת להקצפה
150 גרם חמאה רכה
2 חלמונים
קורט מלח

למלית:

200 גרם ממרח לוטוס

לציפוי:

מי סוכר (מרתיחים ביחד חצי כוס מים וחצי כוס סוכר עד שהסוכר נמס)
4 עוגיות לוטוס
ממרח לוטוס להגשה

הכנת הבצק:

מערבבים ביחד בקערת המיקסר קמח ושמרים
מוסיפים סוכר ואבקת פודינג.
מוסיפים חמאה, חלב, שמנת, חלמונים ומלח ומעבדים כ-10 דקות עם וו לישה, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך.
מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (בערך שעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר)

לאחר התפחה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.
מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן של כ-30 על 50 ס”מ בעובי 1/2 ס”מ. 
מורחים את ממרח הלוטוס  על הבצק.
חותכים את הבצק לרצועות בעובי כ2-3 ס״מ. מניחים 4 רצועות אחת מעל השניה וחותכים באמצע.
מכחכחים את הרצועות שנוצרו סביב עצמן ומניחים בתבנית. מניחים לתפיחה נוספת.

אופים:

מכניסים לתנור ואופים כ-25-30 דקות או עד שהמאפים מזהיבים. 
מוציאים מהתנור ושופכים מי סוכר על העוגות כשהן עדיין חמות. מפוררים 4 עוגיות לוטוס ומפזרים מלמעלה.
אם רוצים – בהגשה מחממים מעט במיקרו ממרח לוטוס עד שהוא נוזלי ושופכים מעל.

למגוון מתכונים:

עוגת הגבינה לוטוס של קרין גורן
עוגת הגבינה לוטוס של מורן גיל
עוגת הגבינה לוטוס של רון יוחננוב
טרמיסו לוטוס של שרית נובק ״מיס פטל״
מיני עוגות גבינה אישיות של שרית נובק ״מיס פטל״
בנופי לוטוס של חן שוקרון