לוטוס דואגים לכם
למבחר מתכונים חגיגיים
לשבועות

עוגת הגבינה לוטוס של מורן גיל

עוגת גבינה לוטוס

מצרכים:

100 גרם פירורי עוגיית לוטוס
75 גרם ממרח לוטוס
400 גרם קמח לבן
3 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
½ כפית מלח
340 מ"ל חלב 3%
110 גרם שמנת חמוצה 15%
110 מ"ל שמן קנולה
4 ביצים
300 גרם סוכר לבן
230 גרם חמאה

לקרם:

אבקת סוכר - 240 גרם (כוס)
מסקרפונה - 1 קילו
שמנת מתוקה להקצפה - 1 ליטר

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-170 מעלות ומכינים 6 תבניות אפייה עגולות בקוטר 20 ס"מ עם נייר אפייה.
מוסיפים לקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה הרכה והסוכר ומערבבים כ-3 דקות עד לקבלת קרם תפוח ובהיר. בקערה שנייה טורפים היטב עם מטרפה את החלב, השמן, המלח, הביצים, השמנת החמוצה ואת הממרח לוטוס. מקפלים בעדינות את מסת הביצים התפוחה לקערת הרטובים עד לאיחוד מלא. בקערה אחרת מערבבים את כל החומרים היבשים (הקמח, הסודה לשתייה ואבקת האפייה) וטורפים אליה ב-3 נגלות את המסה הרטובה עד לאיחוד מלא. לבסוף, מפוררים לתוך המסה את עוגיות הלוטוס ומערבבים.
מחלקים את הבלילה ל-6 תבניות האפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-15-20 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי או עם פירורים. נותנים לעוגות להתקרר בטמפרטורת החדר ולאחר שהתקררו מחלצים אותן בזהירות מהתבניות (אפשר להשתמש גם במעבר של סכין בדפנות)

לקרם:

פותחים את הגבינת מסקרפונה במיקסר עם אבקת סוכר עד שנוצרת תערובת חלקה וללא גושים
לאט לאט מוסיפים את השמנת המתוקה ומעלים את המהירות של המיקסר עד שמתקבל קרם יציב

להרכבת העוגה:

שכבה של טורט
350 גרם קרם מסקרפונה
300 גרם ממרח לוטוס מומס

למגוון מתכונים:

עוגת הגבינה לוטוס של קרין גורן
עוגת הגבינה לוטוס של רון יוחננוב
טרמיסו לוטוס של שרית נובק ״מיס פטל״
שמרים לוטוס של שרית נובק ״מיס פטל״
מיני עוגות גבינה אישיות של שרית נובק ״מיס פטל״
בנופי לוטוס של חן שוקרון