לוטוס דואגים לכם
למבחר מתכונים חגיגיים
לשבועות

עוגת הגבינה לוטוס של רון יוחננוב

עוגת גבינה פירורים קלאסית - הכי טעימה שיש

לתבנית 24 או 2 תבניות אינגליש קייק

לבסיס ולציפוי:

חבילת עוגיות לוטוס 300 גרם
100 גרם חמאה מומסת
2 כפות חלב קר

לקרם גבינה:

500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה (2 אריזות) קרה! (מומלץ להכניס למקפיא ל-5 דקות לפני ההקצפה)
750 גרם גבינה לבנה (עדיף 9%)
גביע גבינת שמנת (עדיף גבינת מסקרפונה)
גביע 200 גרם שמנת חמוצה.
80 גרם אבקת אינסטנט פודינג
100 גרם אבקת סוכר
גרידה מחצי לימון (לא חובה)
כפית מחית וניל / תמצית וניל איכותית

לשכבת מילוי:

חצי צנצנת ריבת אוכמניות

אופן ההכנה:

מפוררים את עוגיות הלוטוס למרקם חולי, מערבבים בקערה את הפירורים עם החמאה המומסת והחלב.
מרפדים תבנית בנייר אפייה, שופכים את תערובת הפירורים לתבנית ומהדקים לתחתית ובעזרת כף יוצרים שקע עד גובה השפה של התבנית –
כמו תחתית של פאי.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל-20 דקות.
מוצאים מהתנור ומצצננים היטב.

להכנת הקציפה:

שימו לב לשלבים, אם תקפידו תקבלו עוגה יציבה ללא צורך בשימוש בג'לטין.
מתחילים בשלב הראשון בהקצפת השמנת המתוקה בלבד עד לקבלת קצפת מעט יציבה.
בשלב הבא מוסיפים אך ורק את אבקת הסוכר ואבקת הפודינג.
להקציף מעט שוב עד לקבלת קצפת יציבה ועמידה.
בשלב האחרון רק אחרי שהקצפת עמידה ויציבה מוסיפים פנימה את גרידת הלימון, השמנת והגבינות ומקציפים ממש 4-5 שניות עד שכל הקרם מתאחד. זהירות מהקפצת יתר, הקצפת עלולה להישבר.

הרכבת העוגה:

ממלאים את הבסיס העוגה בחצי מכמות הקרם על שכבת הבסיס
יוצקים חצי צנצנת ריבת אוכמניות
וממלאים שוב בקרם הגבינה. מהדקים היטב ועוטפים בניילון נצמד ומעבירים להתייצבות במקפיא למשך לילה. הופכים את העוגה.

יש לצנן את העוגה במקרר כ-3 שעות לפני ההגשה. (אחרי ההפיכה)

למגוון מתכונים:

עוגת הגבינה לוטוס של קרין גורן
עוגת הגבינה לוטוס של מורן גיל
טרמיסו לוטוס של שרית נובק ״מיס פטל״
שמרים לוטוס של שרית נובק ״מיס פטל״
מיני עוגות גבינה אישיות של שרית נובק ״מיס פטל״
בנופי לוטוס של חן שוקרון